7 tips bij verkoudheid

7 tips bij verkoudheid

7 tips bij verkoudheid

Eindelijk! 7 tips bij verkoudheid! Eens in de zoveel tijd ontkom je er niet aan: een flinke verkoudheid. Een verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de keel, de neus en de bijholten. Verkoudheid is een virus wat van mens op mens wordt overgedragen. Dit kan direct of indirect gebeuren. Bij een directe besmetting kun je denken aan bijvoorbeeld een zoen. De meeste verkoudheden worden echter overgedragen door indirect contact. Iemand hoest bijvoorbeeld met zijn hand voor de hand voor de mond en geeft jou vervolgens een hand. Jij raakt vervolgens weer je mond aan en je bent besmet.

Wat kun je er tegen doen?

De gemiddelde volwassene wordt zo’n 2 tot 4 keer per jaar verkouden. Zo’n verkoudheid is bijna nooit ernstig en gaat meestal vanzelf over. Toch kun je behoorlijk ziek zijn van zo’n verkoudheid. Gelukkig zijn er heel wat dingen die je kunt doen om je iets beter te voelen en wat sneller op te knappen. Hieronder vind je 7 handige tips:

  • Zorg voor voldoende hydratatie.
  • Let extra op hygiëne.
  • Rust eens lekker uit.
  • Eet licht verteerbaar voedsel.
  • Ventileer je huis.
  • Neem honing.
  • Neem extra vitamine C.

Zorg voor voldoende hydratatie

Als je verkouden bent is het heel belangrijk om voldoende te drinken. Je lichaam heeft immers veel vocht nodig om te kunnen herstellen. Dankzij het extra vocht stimuleer je de werking van het lymfestelsel en kunnen de slechte bacteriën sneller afgevoerd worden. Voorkom daarom uitdroging en neem wat extra vocht. Thee en koffie kun je beter laten staan. Van deze dranken droogt je lichaam namelijk juist uit. Hetzelfde geldt voor alcohol. Drink liever om de zoveel tijd een glas water.

Let extra op hygiëne

Als je eenmaal verkouden bent is de kans om opnieuw besmet te raken vrij groot. Je laat immers overal bacteriën achter. Om te voorkomen dat je hierdoor nog langer ziek bent is het belangrijk om extra op hygiëne te letten. Trek regelmatig een schone pyjama aan, pak schoon servies, was je handen en gebruik steeds een andere zakdoek.

Rust eens lekker uit

Als je verkouden bent kunt je het beste eens lekker uitrusten. Dankzij wat extra rust kan je lichaam sneller en beter van de verkoudheid herstellen. Heb je geen zin om de hele dag in bed te liggen? Ga dan met een lekkere, warme deken op de bank liggen. Neem bijvoorbeeld een zeemeermindeken. Een zeemeermindeken heeft de vorm van een zeemeerminstaart. Dankzij deze bijzondere vorm ben je altijd warm ingepakt en heb je nooit koude voeten. In de webshop van Zeemeermindeken.com heb je de keuze uit maar liefst 27 verschillende soorten zeemeermindekens voor zowel kinderen als volwassenen.

Eet licht verteerbaar voedsel

Om goed van je verkoudheid te kunnen herstellen is het belangrijk dat je lichaam genoeg energie heeft. Door licht verteerbaar voedsel te eten hoeft je lichaam minder energie te verbruiken om de maaltijd af te voeren. De energie die overblijft kan je lichaam goed gebruiken om snel weer te herstellen. Onder licht verteerbaar voedsel verstaan we bijvoorbeeld verse groenten. Deze groenten hebben als extra voordeel dat ze over veel antioxidanten beschikken. Deze antioxidanten geven je afweersysteem een flinke boost waardoor je lichaam beter in staat is om het virus te verslaan.

Ventileer je huis

Als je je ziek voelt heb je het waarschijnlijk ook koud. De verleiding is dan groot om alle ramen potdicht te houden. Bedenk echter wel dat er dan geen schone lucht in je huis kan komen. De lucht binnenshuis zal alleen maar meer vervuilen waardoor jij ziektekiemen in blijft ademen. Zorg daarom liever voor wat extra ventilatie door een raam open te zetten. Ondertussen kun je jezelf heel gemakkelijk warm houden door in je zeemeermindeken te kruipen.

Neem honing

Wist je dat honing een geweldig, natuurlijk middel is om je verkoudheid mee te bestrijden? Honing werkt namelijk zowel antibacterieel als antioxiderend. En die extra weerstand kun je goed gebruiken om het verkoudheidsvirus te lijf te gaan. Veel mensen zijn gewend om de honing in de thee te doen. Omdat je van thee sneller uitdroogt is het echter verstandiger om de honing op een andere manier te nemen. Doe bijvoorbeeld een theelepeltje honing in een glas warm water. Voor wat extra smaak en vitaminen kun je er nog wat vers citroensap doorheen roeren.

Neem extra vitamine C

Vitamine C is goed voor je afweersysteem. Maar wist je dat vitamine C ook daadwerkelijk helpt om je beter te voelen als je een verkoudheid hebt? Neem er daarom gerust wat extra van. Je kunt vitamine C in tabletvorm kopen maar je kunt natuurlijk ook gewoon een sinaasappel of wat verse groente eten. Groenten die rijk zijn aan vitamine C zijn onder meer broccoli, spinazie en paprika.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze 7 tips bij verkoudheid! Vergeet het niet te delen met vrienden en laat gerust een comment achter hier beneden!

Interessant? Deel het met iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *